Próżniowy sposób przechowywania żywności wydłuża jej świeżość i przydatność do spożycia nawet do 5 razy dłużej niż w przypadku tradycyjnych metod. Dzięki szczelnym woreczkom foliowym powietrze, a tym samym bakterie nie mają dostępu do produktów żywnościowych. Zachowują one naturalny smak oraz właściwy wygląd i formę. Pakowanie próżniowe jest doskonałym sposobem zabezpieczania i przechowywania żywności. Pomaga w utrzymaniu porządku w domowych chłodziarkach; przechowywane produkty nie wydzielają zapachu; porcjowanie zapasów żywności pozawala na ich ekonomiczne wykorzystanie. Urządzenie do próżniowego pakowania produktów wykorzystywane jest w innowacyjnej metodzie gotowania sous vide. Metoda ta oparta jest na powolnym gotowaniu produktów w stałej, obniżonej temperaturze wody, w próżniowo zamkniętych woreczkach foliowych.
Producent: SAM COOK
EAN: 5901308015015